Aseara pe stradaIMG_4730

Am intalnit o fata
Avea parul negru
Si ochii caprui
O fetita bruna
Cu par ondulat
S-a oprit o clipa
Si m-a sarutat

  (Se marita Mona mea)

  

 

 

 

Pretext

  La Curtea de Arges am ajuns pentru doua zile pline de mare bucurie. Ralu Mihai devine doamna Raluca Ionela Enescu.

Mari emotii pentru noi colegii, mai mari emotii pentru miresica cea dragalasa si pentru ginerica (Gabi Enescu) – baiat de milioane.

Bucatele sunt dintre cele mai voluptoase, dar cine sa manance cand muzica danseaza cu noi.

 La strada

Pe bulevardul principal, in drumul care leaga gara de hotelul Posada, o reduta cucerita usor gratie unui argesean marinimos, timpul curge in contra timpului. Acolo e un alt timp, un timp care se impotriveste curgerii de la nord la sud si de la est la vest, si de dimineata pana seara.

 La biserica

 În secolele XVI şi XVII olăritul a fost în floare în oraşul Curtea de Argeş. Meşterii olari din cel mai numeros cartier al olarilor au creat prima breaslă şi au construit şi propria biserică, Biserica Olari.

Nu stiu daca dimensiunile, mirosul fin de igrasie, de vechi, sau picturile pe alocuri razuite,  parca intrate la loc in piatra peretilor, te fac sa simti Duhul Sfant care uneste oameni. Acolo te regaseti, acolo spiritul reintra in corp si redevii om intreg. 

La manastire

 Manastirea Curtea de Arges, este un lacas cu legenda, impune, atrage, ingenuncheaza orice vizitator.IMG_4815

  IMG_4814

In manastire

 Cati stiu, insa ca la Manastirea Curtea Domneascu se afla singura icoana a Mariei insarcinata, si nu singura de pe la noi, ci singura din lume.  

  IMG_4765